Saturday, January 22, 2011

1 malaysia

ni mesti sebab berjangkit dengan cerite raja lawak, btw best lah jugakk raja lawak kali ni
aku sokong nazmi and r2 hebattt, so trajik betul cerita hidup akuu
kpl? taknak lah belum bersedia, if nak tggu aku  , i satu hari ade jodoh, then ade la, if tak de
tak delah, aku belum habis menikmati saat singlee, sngt seronok,,
cerita hari ni? nak cerita pasal ape ek?

ha senang macam nii 

just nak pesan

JANGAN CEPAT PERCAYA PADA ORANG

itu lah pengajaran yang aku dapat, sbb manusia ni ade macam macam
uhh dasyatt *kate nazmii
haha so ape yang aku dah pelajarii
cari lah teman yang terbaik, n jangan mudah anggap sorang kawan itu benat benar faham pasal kitaa :)

nak bagi tips ni


petua mengelak rambut gugur

Seperti yang kita sedia maklum, mencegah itu lebih baik daripada mengubati, kan? Oleh itu, bagi anda yang sayangkan rambut tu, saya ada satu petua mencegah atau elak rambut gugur.


gambar bahagian kulit tembikai
Gambar diedit dari home-and-garden.webshots.com



Petua kecantikan ini boleh dilakukan terus kalau anda ada tembikai kat rumah tu. Langkah-langkah yang perlu anda lakukan ialah:


1. Selepas anda makan buah tembikai, jangan dibuang dulu kulitnya.

2. Sebaliknya, gunakanlah bahagian kulit tembikai tu(rujuk gambar di atas) dengan menggosokkannya pada kulit kepala anda.

3. Kemudian biarkan ia meresap ke kulit kepala anda. Tunggu dalam 15 ke 30 minit dan cucilah sampai bersih.

Kalau anda nak biarkannya semalaman pun boleh. Buat sebelum masuk tidur dan keesokannya baru cuci. Gunakan shower cap atau balut dengan kain supaya tak meleleh kat bantal nanti. Karang tak pasal-pasal lak semut yang datang.

4. Amalkan petua ni hanya sekali dalam seminggu.


Selamat Mencuba!

im giving this because i also faced these kind of problem :)

No comments:

Post a Comment