Friday, February 11, 2011

malang berbauu

hari yang sangat memenatkan, act pada awalnya tidak lah sgt, sbb exited dpt kerja, 
here is the story began

"Yayan , aku otw", bila auni hantar je text tau aku punya la kelibut nak bersiap sbb baru je habis mandi, mmg men sarung je baju tuu
ke stesen lrt melati dihantar oleh ibu auni , masuk je kereta, "auni, man mana?"
auni jawab "tidak dapat hadir" mmg brapi lah aku, buat penat je kol minah tu.

nek la lrt smpai ke taman bahagia, bila sampai , sumpa mcm bodo, mcm org sesat sbb tak tahu jalan, last last nek la taxi ke ss2/75, tanya la uncle drver taxi,pasal masjid or surau, nasib baik lah uncle tu baik, dia bgtahu cari surau kat balai polis

aku dgn auni ni mmg la penakut, masuk je kawsn polis tu trus cari surau, bayang bayang surau pun taknmpak, ni kan surau, aku dgn auni men tolak tolak nak suruh sape tny cik polis tu, bile kitorg masuk je, polis2 tu mcm terpinga mesti dorg kate "awat la mreka ni ade ragut ke?"
last last tnye surau, mmg buat klakar la, ingat ni information counter ke

selesai solat asAR proses cari sky ad media,

kitorg ni macam org tak betul tahu, duk kehulu kehilir cari tempat tu, mcm ape, smpai pakcik guard tu gelakkan kitorg, sikit punya malu, ade la dlm dua tiga kali patah pusing. sumpa semua pndang pelik, lastlast
tahu tempat tu kat mana? tempat yg firstfirst kitorg nak masuk, mmg bazir mase n tenaga la,
bila sampai je, masuk talk room,pergh  sgt menarik

sbb ade kitorg dua je, then ade lg 2 org dtg, means dlm kelas tu ade 4 org, but act after dia trykan tntg kerja tu

itwas quite interesting, boleh tambah income yg sgt lumayan, paling sikit pun 2 ribu, hebatkan

utk FARIS KHAIRIL HARIRI., kau mmg mata duitan, kol auni je pasal gaji, mmg takla, tahu duit je haha :)
then habis kelas pukul 8.15 mlm, sumpa lmbat!
ingatkan nak cari surau kat tempat lain, bagi isi perut kosong, kami ke kfc *ingatkan nak jumpa fara emeza, tapi dia tak delaaaa sobsob. takpe nnti kite keluar samasama

ni part yg paling sedih, berdiri kat tepi jalan tggu taxi,mmg tension taxi takde, bile kitorg kat sblh kiri jalan taxi kat sebelah kanan, bila kat sebelah kiri, taxi sblh kanan, 
kesian kat auni izzati. sbb dia tahan 2 taxi, dua2 tak berhenti, menjerit mcm org gila kat situ, pakcik taknampak dia kot, kaki auni dah la melecet *lupe dia singgah farmasi beli plaster, tula pakai lagi wedges haha
*muke bengang takdapat taxi
muke teharu taxi taknak berhenti
tgktgk kol 9. nak taknak kene dtg balik kat surau polis tu, patu ade pakcik tu ckp
dik org tgah solat, aku tahu laaa, then sengih sengih
qada' la maghrib isya' keluar surau je muke suci habis *lupe dlm doa tu auni ade bace yg mintaminta jumpa taxi
sempat la kami bergamba disitu
surau polis

tempat wudu' wanita ? *mmg tu la tmpat dia

muke suci kuar surau hope dpt taxi la

jgn tgk tangan itu* tgk org cukup

abang polis taknak bagi tompang


keluar surau je, tgktgk taxi still ade, mmg jadi patung la kat situ, jalan punya jalan sampai main road, parent kitorg dah bising. 
"Dayah , taxi,"*auni exited!
"auni tahan cepat"
malang nye taxi tu tak berhenti, menjerit lagi auni tuu haha
lastlast aku yg tahan taxi, n dia berhenti haha
auni, tgn kau mmg tak hebat panggil taxi haha
akhirnya sampai la rumah dgn selamat *tu pun nak dekat kol 11,

*danish siap boleh perkenalkan diri kat auni lagi tuu

No comments:

Post a Comment