Thursday, April 14, 2011

interview GRR

maaf maaf maaf, pasal DIA tu yayan nak campak tepi dulu
untung lah yayan tak nak pikir da, untung lah AUNI nak masakkan untuk yayan!
omgeeee, jpa punya interview, dah lepas, n teah dah rase
aku dah bace blog dia, n english dia teror ! TAK MACAM yayan. sgt hampeh !
and and, i have no idea how to face the interviewer, i hope that i'm a moving dictionary AMIN!
and and, berbalik pada cerita interview teha, dia nmpk really confident! yayan pulak macam mana? mesti ketaq lutut nanti, ceh cakap ni macam kunfem dapat je, tak tak, kite kena yakin, yayan boleh,AMIN!
yayan boleh dapat peluang tu AMIn, teruskan doa k yayan, doa tu senjata org mukmin!
and she had posted it, i hope its really really help me a lot!


Nak share soklan2 yg ditya msa interview. Aku dpt nie dri dak2 yg apply jpa tpi aku rsa soklan xde beza sgt.. ni utk medic + farmasi n swaktunya dlu..

1. Sebagai doctor atau farmasi, bagaimanakah kamu boleh membuat sumbangan kepada negara?
2. If you were given Jpa scholaship to study in India or country that you dislike, will you accept the offer?
3. Why do you choose to study oversea instead of local?
4. why is the medical bills so high in malaysia? especially in private sector?
5. nowadays, children attitude towards parents are getting worst. what should parents do?
6. apakah kualiti yang perlu ada pada seorang dentist?
7. wat is d ratio of dentists in malaysia, n is malaysia having a shortage of dentists?
8. apakah cara untuk meningkatkan kesihatan gigi rakyat Malaysia
9. 'the impact of globalisation of dentistry
10. wat r the qualities maaysia citizens should have?
11. Apakah yang kamu faham dengan 'klinikal' dan apakah sumbangan anda jika dihantar ke luar negara?
12. Had you visited any general hospital near your house and how you think is the equipment there?
13. Apakah ulasan anda tentang konsep 1 Malaysia ''Rakyat didahulukan , pencapaian diutamakan" ?
14. "There are many social issues now such as drug abuse, pregnancy out of wedlock, abortion etc. What do you think should be done to handle these problems?"
15. "They are talking about changing the Malaysian tertiary education system from English to Malay. What is your opinion?
16. "What is your opinion on conventional and alternative medicine?"
17. "If you were given the scholarship to local universities, would you accept?"
18. Some conventional and traditional medicine stuff. About what do we think about traditional medicine as complementary medicine.
19. Sistem pendidikan negara setanding dengan luar negara. Mengapa kerajaan masih menghantar pelajar ke luar negara?
20. Explain brain drain and how to overcome.
21. Jika saya seorang perokok kuat, bagaimanakan anda akan membantu saya mengatasi ketagihan saya? (answer: find an alternative to his addiction. use nicotine patch)
22. After completing your degree, will you stay back in another country to continue your Masters or work OR will you come back to Malaysia?
23. Factors of obesity and how to overcome.
24. Apakah pandangan anda tentang gejala rasuah dan langkah yang boleh diambil?
25. Excellent students should study medicine. Agree or disagree?
26. Perdana Menteri kita sering membangkitkan tentang isu 1malaysia. Apakah pandangan anda?
27. In this modenized era, health is often neglected. How can you, as a doctor or dentist, improve the health of the public?
28. Pada masa kini, seringkali doktor dikatakan mengambil kesempatan terhadap orang lain kerana kos perubatan yang melambung tinggi. Apakah pendapat anda?
29. Nowadays scholars that graduated overseas are not grateful as they stayed overseas to work or continue their postgraduate degree. What efforts can the government do to overcome this problem?
30. Privatisation of healthcare - agree or disagree
31. Government's measures to aid low-income group (factory workers, etc) living in big cities in getting treatments, should healthcare is privatised fully
32. Dengue - name of carrier mosquitos, health awareness campaign in your school/neighbourhood, how dengue causes deaths
33. What do you understand by the terms "negara berpendapatan tinggi" and "negara maju"
34. The main cause of death in Malaysia
35. Organ donation is getting lesser in Malaysia
36. IT usage in your chosen field
37. Apakah pandangan anda terhadap kokurikulum dan sukan dalam menjana pelajar yang cemerlang?
38. What is your opinion about the education system in Malaysia?
39. Kita tahu bahawa banyak pelajar yang menuntut pelajaran di luar negara akan menhadapi banyak cabaran seperti home-sick. Dan kita juga mendapati bahawa banyak pelajar yang mendapat 'straight As' dalam SPM gagal dalam peperiksaan luar negara, apakah pandangan anda?
40. Nowadays, people, especially kids, are afraid of visiting the dentist. How do you promote dental health amongst them as a dentist and make them be more aware of dental hygiene?
41. People's perception is that a student who obtained good grades will normally choose to pursue Medicine. They think that Dentistry is sort of like a second class compared to Medicine. As students with good grades, what do you think of this and why did all of you pick Dentistry and Pharmacy instead of Medicine?

ada soklan feel free to ask..^^

for medic and farmasi, but please notice that the interviewer do ask about dentist!
yayan chill chill
mind my grammar, im not an english teacher, so my english kinda bad, thanks for the critics, and please do leave a comment that can help me to get my own strength to face the interviewers.
yayan be strong dear!
maaf saya budak baru belajar, 1119 pon tak berapa baik resultnya
sapa nak jadi english teacher yayan?

4 comments: