Friday, June 24, 2011

cakap tak serupa bikin

Penah tak korg dgar org cakap tak serupa bikin? haha, maaf saya tak berniat nak perli org
just entry ni nak menyedar diri sndr and org lain :)
take it positive, sometimes ape yg kite ckp tak selari dgn ape yg kite buat, betul tak? (Y)
Fr example, korg mcm ade selisih faham *cewahh selari dgn problem i skrg. Then korg mcm try utk settle dgn someone tu, and then bile dh ckp sorry everythg, mcm dh 0-0 sbb sndr dia ckp mcm ni
*just an example okay, tk tuju kt sape2 so i hope tak de yg terasa nak terasa, sbb entry ini cume sbgi teguran utk sedarkan diri supaya kite pn tak kan buat bende ni kt org lain sbb life is karma :)
"eh sikit pun tak marah, im okay lah, kite kawan okay. tak marah pun."
okay, mule2 fikir smpi situ jelah kan,.but sbnrnya? still berlarutan. So , kite perlu takrifkan org ni sbgai ape? either dia still smpan dendam, or saja nak buat kita marah, or nak tarik perhatian org? tak perlu tunding jari kat org
MAAF SAYA TAK MINAT POLITIK NI, RIMAS AND POLITIK BANYAK TIPU PLUS RASUAH, kate malausia bebas rasuah
Nak tahu sbb apa? Sbb diri kite sndr kdg2 punca masalah tu jadi .Why? Sbb kdg2 kite sndr tk cermin diri, *bukan cermin nak tgk rupe, krn kite adelah masalah plg besar dlm diri kite, and masalah tu akn sntiase dtg walaupun kite takde niat pun na cari masalah, tu, *tibe2 je dtg
SBB TU ADE LAGU TROUBLE IS A FRIEND-LENKA aww<3
Kite just ingt kite mcm prfect, "oh saya tak silap, saya perfect, tak buat salah pun,semua salah ni dr dia"

so, kalau kite ckp mcm tu, kite harap, semua org akan salahkan org lain, so kite terselamat, so org tkkn kutuk kite, org akan kutuk org lain
berbaloikan hidup dgn memijak org lain? no, it doesn't worth at all, and kalau nak settlekan problem kite takperlukan bahasa kasar seperti b***, s***, f***, tk perlu angkat middle finger, *tak sopan tu! sbb bnde tu cume bg masalah sahaja, sbb dia tak release tension, just tmbhkan kemarahan, well chillex brother sister, senyum lah, at least release tension, kite tak perlu lah marah org bagai, sbb kite kene tahu, nobody perfect! semua org buat salah, so forgive and forget, isn't really cool?
so, lepaks lah derr, wat donno je, yg penting kite tak sakit hati, org tu yg sakit hati plusplus sakit jiwa
kite senyum and just move on, tak perlu pndg belakang sbb, ape yg dh jd tu hanyalah sejarah yg tk dpt diulang tayangkan balik, and kite tak boleh kongkong someone yg masih belum jadi milik kite sbb dia bukan robot, freedom adelah milik semua org, so respect privacy, perasaan org lain and life org lain, sbb, hidup cume sekali,
so moral of ths entry, kite tak perlu jd org lain utk jd perfect sbb dgn jd diri kite sndr pn sudah awesome!
im awesome, do u?  peace yaww! assalamualaikum , bye bye :)

No comments:

Post a Comment