Saturday, December 10, 2011

never give up

salam and good evening :)
korg pernah rasa mcm nak give up dlm life? pernah?
i know mesti semua org pernah, same goes with me, 
dont ask me apa yg aku pernah lalu sbb journey of life kita takpernah sama
ada ayat "semakin dia uji kita semakin dia syg kita"
yeah aku selalu pegang pada ayat tu, trust me, no one yg sggp lalu apa yg aku pernah lalu,
sbb hidup dgn org yg benci kita tanpa tahu apa salah kita, its not really easy, its pain, and it hurt the most
so never appreciate people who doesnt appreciate you, trust me its not worth at all. 
dia cuma kan buat kita tense stress , i have lived in stressful years in my school and i wont allow anyone to do it again
bukan simpan dendam, just tersedar sampai bila nak org pijak kepala kita? org guna kan kita dgn kuasa yg dia ade? life wont be easy if kita still duduk bawah pengaruh org,.
ade pengaruh kat dunia tak penting, sbb tu tak jamin kau masuk syurga
segala perbuatan buruk yg kau buat kat org, tuhan akan balas #notetomyself
yeah, takde siapa yg akan mudah kan perjalanan hidup kita kalau kita sendiri tak permudahkan dia,
so. life your life to the fullest *betulkah ayat aku?
so, lantak lah org nak ckp ape pasal kau, sbb takde siapa lagi kenal kau dr diri kau,
org boleh tabur fitnah, and what should you do? biarkan sbb satu hari ada mesti ada kebenaran yg akan terbongkar,
batu api tikam belakang kawan? norma kehidupan i call it
sbb tak semua org suke kita and nak kawan dgn kita kan? trust me, dlm ramai2 org suka kau mesti ade yg benci kau smpi sggp musnahkan hidup kau, biasa lah tu
mcm apa yg kawan aku kene, kawan baik sndr buat mcm tu kat dia
kesian kat kawan aku, setiap hari dia nangis, but 
iknow kau tabah kau kuat mesti kau boleh lawan semua ni, so, never ever give up kayh?
so back to our topic,
so, apa pun kita faced yg kita berdepan yg kita hadapii, dont give up
dont act like a coward,
sumpah kau loser nnti
so lantak lah org nak ckp ape pasal kau, sbb human with flaws, no body perfect because everyone did mistakes, sbb tu hidup kena saling menegur,
kalau setakat kutuk blkg, sebar cerita tak betul, i tell you, you doesnt deserve live in this world?
mana pergi silaturrahim sesama islam, so do reflect yourself, 
please perbaiki diri, sbb tu kita kne ada guru
and pengalaman adalah guru terbaik utk ajar kita meaning of life
life akan jadi peaceful kalau kita tak de perasan dengki, riak sombong dendam, and etc
sorry for those who yg terasa dgn entry aku, just aku mmg dah lama nak luahkan and sbgai teguran utk diri aku and org lain
jgn amik yg buruk but amik yg baik, 
conclusion wat lek wat peace bro, 
assalamualaikum 
lagu ni really inspiring .so dgr lah okay? :)

No comments:

Post a Comment